AEGIS MICROGRANULO mikorizno cjepivo

592,25 kn

Dostupnost: Na skladištu

592,25 kn
Opis

Opis

Mikorizna cjepiva za primjenu pomoću uređaja za primjenu mikrogranulta odnosno dozatora.

AEGIS MIKROGRANULO, cjepivo s mikoriznim gljivicama Glomus intraradices i Glomus mosseae u obliku mikrogranula, prikladno je za primjenu u polju. Mikrogranule se odlažu pomoću uređaja za primjenu mikrogranula (mikrogranulatora). On se jednostavno montira na sijačicu ili sadilicu. Dvije jedinstvene vrste mikoriznih gljiva primijenjene u doba sjetve ili presađivanja osiguravaju prisutnost simbioze kroz čitav životni ciklus kulture. Njihovom primjenom povećavaju se urodi, a istovremeno se štiti korijen od uzročnika bolesti.

AEGIS MICROGRANULO dolazi u obliku ujednačenih mikrogranula (najveće granule veličina 2 mm) koje se postavlja čim bliže korijenu biljke.

OPREZ Pripravak mora biti uskladišten u prozračnim prostorima bez izravne izloženosti suncu i prevelikih oscilacija temperatura. Pripravak čuvati izvan dohvata djece. Ne smije se jest, piti, pušiti za vrijeme rada s proizvodom AEGIS MICROGRANULO. Primjena fungicida i fosfornih gnojiva može usporiti razvoj mikorize. Savjet potražiti od distributera. Gnojiva s visokim sadržajem topljivog fosfora mogu zaustaviti razvoj micelija ako se primjene u prva 3-4 dana nakon presađivanja. Pripravak se ne koristi za vrstame: Rhododendron (Azalea), Laurus, Orchis, Castanea, Robinia, Brassicace i sve Pinus vrste.

Ne sadrži genetski modificirane niti patogene organizme. Djelatna tvar: mikorizne gljivice.

DJELOVANJE I PREDNOSTI

- povećavaju se urod i kakvoća

- ujednačava se rast biljka i povećava aktivna površina korijena

- ometa razvoj patogena koji parazitiraju na korijenu,

- smanjuje se broj uvelih biljaka povećava se djelotvornost gnojiva biljke lakše prebrode stres uzrokovan nedostatkom vode ili viškom soli

- poboljšava se plodnost i kakvoća tla

- nije štetan za čovjeka i korisnu faunu.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 4/1 vrećica
Kratak opis

AEGIS MICROGRANULO je mikorizno cjepivo koje sadrži gljivice Glomus intraradices i Glomus mosseae.

Dostupan samo po posebnoj narudžbi. Rok isporuke 3-4 tjedna.

Kataloški broj 508300148
Težina 4,00 kg