FRUTTORTO organsko peletirano gnojivo

76,90 kn

Dostupnost: Nema na skladištu

76,90 kn
Opis

Opis

Organsko gnojivo NP (4N - 4P2O5 - 4K2O + 38C) + 66% organska tvar.

FRUTTORTO je prirodno organsko gnojivo, idealno za potpunu i uravnoteženu prehranu povrtnih kultura i voćaka. FRUTTORTO sadrži makrohranjiva (N, P, K), mikrohranjiva, organske tvari, huminske i fulvo kiseline, a sve to povećava plodnost tla poboljšavajući njegova kemijska, fizikalna i biološka svojstva. Na kraju poboljšava rast biljaka i kvalitetu plodova. Postupno otpuštanje elemenata poboljšava učinkovitost gnojiva i onemogućava oštećenja biljnog tkiva. Potpuno organski dušik (sporo otpuštanje) nema gubitaka zbog ispiranja i ostaje na raspolaganju biljkama mjesecima. Organski fosfor nema problem netopivosti i stoga ima veliku iskoristivost i učinkovitost. Kalij također organskog podrijetla (NE KLORIDI!) poboljšava kvalitetu voća i povrća, ali bez povećanja saliniteta tla. Velika količina organske humificirane i aktivne tvari u kratkom vremenu poboljšava mikrobiološka, fizikalna (struktura i zadržavanje vode) i kemijska (povećanje puferskog kapaciteta i kapaciteta izmjene kationa (KIK-a)) svojstva tla, što za rezultat ima izostanak uobičajenih gubitaka ispiranjem ili neotapanjem dušika, fosfora i mikroelemenata u otopinu tla, tako dragocjenih hranjiva za usjeve i nasade.

FRUTTORTO je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. ABP833UFERT2) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla te je njegova primjena dozvoljena u organskoj poljoprivredi sukladno EC 834/2007.

FRUTTORTO je pogodan za osnovnu gnojidbu, gnojidbu tla prije sjetve ili presađivanja i jesensko-zimskom gnojidbu plodonosnih biljaka općenito, a posebno za iscrpljena tla. Sezona primjene može biti jako duga, od zime do proljeća, jer organski elementi nemaju gubitaka. Savjetujemo da to bude najdalje do dva tjedna prije pretpostavljenog izbijanja pupova (loza i voćke). FRUTTORTO je organsko gnojivo i preporučljivo ga je lagano ukopati, na maks. dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. FRUTTORTO se može rasipati i površinski zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane (izgorjele), te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se. Kontinuirano korištenje FRUTTORTA brzo povećava razinu organske tvari u tlu i poboljšava njegovu plodnost, izbjegavajući rizike vezane uz kontinuirani unos mineralnih tvari.

Preporučene količine: voćke 3-4 kg/biljka, povrće 120-150 g/kvadratni metar; vinova loza 600-800 g/biljka; masline 6-8 kg/biljka;l travnjak 150-200 g/kvadratni metar; cvijeće 60-120 g/metar kvadratni; jagodičasto voće 60-80 g/metar kvadratni...

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 25/1 vreća
Kratak opis FRUTTORTO je organsko peletirano gnojivo preporučljivo za osnovnu gnojidbu.
Kataloški broj 50840016
Težina 25,00 kg
Brand Italpollina
Zemlja porijekla Italija