GUANITO organsko peletirano gnojivo s organskim dušikom i fosforom

26,00 €

Dostupnost: Na skladištu

26,00 €
Opis

Opis

(6 N – 15 P2O5 – 3 K2O)

Organsko gnojivo NP + 10Ca + 3Mg GUANITO je organsko gnojivo namjenjeno za opskrbu visokom količinom organskog dušika i fosfora 100% dostupnog biljci.

Nijedan drugi proizvod nema takve značajke kao GUANITO. Dragocjena i ekskluzivna sirovina koja se koristi (guano) rezultat je pažljivog odabira, što jamči nizak salinitet (6,5), a hranjivi elementi oslobađju se tijekom cijelog vremena prosječnog trajanja ciklusa usjeva/nasada. GUANITO djeluje protiv neravnoteže u ishrani! Visoka učinkovitost gnojidbe još se povećava unosom aktivnih faktora rasta kao što su humusne kiseline, vitamini, aminokiseline, auksini i citokinini (fitohormoni), integriranih u formulaciju prirodnog fitostimulatora - AUXYM!

Kako je fosfor u GUANITU organski, on nije podvrgnut procesima koji imaju za posljedicu njegovu netopljivost pa tijekom mjeseci u potpunosti ostaje na raspolaganju biljci. Učinkovitost 1 kg fosfora iz GUANITA odgovara onoj od 3 kg mineralnog fosfora. Mineralni fosfor je osjetljiviji u odnosu na mineralni dušik i kalij, jer je blaga oscilacija pH tla dovoljna da ga učini netopljivim, te ne može biti asimiliran od strane biljaka. Samo organski oblik fosfora ostaje dostupan tijekom rasta biljke. GUANITO je gnojivo dozvoljeno u ekološkoj proizvodnji.

GUANITO je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. ABP833UFERT2) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla te je njegova primjena dozvoljena u organskoj poljoprivredi sukladno EC 834/2007.

Period primjene gnojiva je vrlo dug, od zime do proljeća, jer organski elementi nemaju gubitaka. Preporučamo primijeniti proizvod najkasnije do dva tjedna prije pretpostavljenog vremena izbijanja pupova. GUANITO je organsko gnojivo i bolje ga je lagano ukopati, na maks. dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. GUANITO se može rasipati i površinski (u vinogradima, zatravljenim voćnjacima, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane (izgorene), te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se. GUANITO je pogodan za gnojidbu svih kultura koje rastu na glinasto-vapnenastim tlima povišenog pH ili saliniteta, i za one kulture koje su osobito osjetljive na dostupnost i raspoloživost fosfora, kao što su žitarice (pšenica, kukuruz i dr.), repa i drvenaste biljke općenito. GUANITO je pogodan za gnojidbu svih stablastih biljaka (vinove loze, stabala jabuke i breskve, itd.) za vrijeme njihovog rasta, jer visoki sadržaj dostupnog organskog fosfora potiče razvoj korijena, drva i pupova. Preporučamo korištenje GUANITA za sve usjeve i nasade koji zahtijevaju obnavljanje i osnaživanje vigora (npr. starije biljke), bolju plodnost pupova za bolje zametanje. Kontinuirano korištenje GUANITA brzo povećava razinu organske tvari u tlu, poboljšava njegovu plodnost, izbjegavajući rizike vezane uz kontinuirani unos mineralnih tvari.

Preporučene količine: voćnjak0,6-0,8 t/ha; vinograd 0,-0,6 t/ha; povrće 0,6-1,0 t/ha; pšenica 0,3-0,5 t/ha; kukuruz 0,5-0,7 t/ha; krumpir 0,7-1,0 t/ha; jagoda 0,8-1,0 t/ha; cvijeće 100-200 g/metar kvadratni,l šumsko voće 0,5-0,7 t/ha...

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat Fibl certifikat
Pakiranje 25/1 vreća
Kratak opis GUANITO je organsko peletirano gnojivo s visokim udjelom organskog dušika i fosfora s dodatkom kalcija i magnezija.
Kataloški broj 50840013
Težina 25,00 kg
Brand Italpollina