ITALPOLLINA organsko peletirano gnojivo (dehidrirani pileći gnoj)

15,10 €(113,77 kn)

Dostupnost: Na skladištu

15,10 €(113,77 kn)
Opis

Opis

(4 N - 4 P2O5 - 4 K2O) organsko gnojivo NP – dehidrirani pileći gnoj.

ITALPOLLINA je potpuno prirodno organsko gnojivo i rezultat je pažljivog odabira izvora organskih sirovina (zdravstveno certificiranih) koje dolaze iz kontroliranih i odobrenih farmi. ITALPOLLINA je gnojivo peradi bogato:

- hranjivim tvarima

- humificiranim aktivnim organskim tvarima (bez stelje i čistoće od 95%)

- mikroelementima

- korisnim mikroorganizmima.

Velika količina humificirane i aktivne organske tvari u kratkom vremenu poboljšava mikrobiološka, fizikalna (struktura i zadržavanje vode) i kemijska (povećanje puferskog kapaciteta i kapaciteta izmjene kationa (KIK-a)) svojstva tla, što za rezultat ima izostanak uobičajenih gubitaka ispiranjem ili neotapanjem dušika, fosfora i mikroelemenata u otopini tla, tako dragocjenih hranjiva za usjeve i nasade. Italpollina je idealan proizvod za vraćanje i očuvanje optimalne razine organske tvari u tlima, zahvaljujući visokom izohumičnom koeficijentu (K1:45-0,5), a to znači da je to organsko gnojivo sa najvećim unosom stabilnog humusa u tlo.

ITALPOLLINA je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. ABP833UFERT2) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla te je njegova primjena dozvoljena u organskoj poljoprivredi sukladno EC 834/2007.

Preporuka za korištenje: voćnjak 1,2-1,5 t/ha, vinograd 0,8-1,2 t/ha; povrće i krumpir 1,2-1,5 t/ha; rajčlica 1,0-1,4 t/ha; jagoda 1,5-2,0 t/ha; pšenica 0,5-0,8 t/ha; cvijeće 60-120 g/m²…

ITALPOLLINA je pogodna za osnovnu gnojidbu, gnojidbu tla prije sjetve ili presađivanja i jesensko-zimsku gnojidbu biljaka koje daju plodove općenito, a posebno za iscrpljena tla. Sezona primjene može biti jako duga, od zime do proljeća, jer organski elementi nemaju gubitaka. Preporučamo primjenu najkasnije do dva tjedna prije pretpostavljenog izbijanja pupova. ITALPOLLINA je organsko gnojivo i preporučljivo ga je lagano ukopati, na maks. dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. ITALPOLLINA se može rasipati i površinski (u vinogradima, zatravljenim voćnjacima, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane (izgorene), te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se. Kontinuirano korištenje ITALPOLLINE povećava razinu organske tvari u tlu, poboljšanja njegovu plodnost, izbjegavajući rizike vezane uz kontinuirani unos mineralnih tvari.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat Fibl certifikat Izjava proizvođača Omri certifikat
Pakiranje vreća 25/1 kg
Kratak opis Dehidrirani pileći gnoj u peletiranom obliku. Formulacija: 4N-4P₂O₅-4K₂O-0,5MgO
Kataloški broj 50840014
Težina 25,00 kg
Brand Italpollina
Zemlja porijekla Italija