MYR BORON borno gnojivo u otopini (5%)

131,90 kn(17,51 €)

Dostupnost: Na skladištu

131,90 kn(17,51 €)
Opis

Opis

Bor je neophodno mikrohranjivo za biljke jer potiče vegetativni rast potičući staničnu diobu, pomažući u sintezi nukleinskih kiselina. On također igra važnu ulogu u sintezi klorofila i u proizvodnji i transportu šećera.

U biologiji cvijeta bor potiče oplodnju (povećava klijavost peluda i rast peludne cjevčice), smanjuje opadanje plodova i utiče na formiranje i kakvoću ploda. Bor ima ulogu u prometu fenolnih spojeva, pa utječe na regulaciju sinteze lignina, odnosno lignifikaciju stanične stijenke. Lignin i sintetizirani auksini doprinose otpornosti biljke na mehaničke i klimatske stresove (npr., mraz).

Manjak bora uzrokuje ozbiljne probleme u procesu oplodnje cvijeta i značajno povećava opadanje tek zametnutih plodova. Kod izboja u razvoju uzrokuje skraćivanje internodija i rast asimetričnog lišća. U težim slučajevima, kod voćaka, dovodi do bifurkacije izboja i odumiranja vršnog pupa s posljedicom rasta sekundarnih izboja, pa biljka dobiva grmolik izgled. Na plodovima su vidljive nekroze, raspucani su ili su prisutne pukotine na kožici ploda. Kod gomoljastih kultura, nedostatak se očituje postupnim tamnjenjem gomolja i unutarnjeg dijela glavnog korijena, koji postepeno trune.

MYR BORO tekuće je gnojivo posebno pripravljeno da spriječi pomanjkanje bora i liječi od njegovog nedostatka. Njegova izrazita djelotvornost temelji se na tome da se mikroelement bor nalazi u kompleksu s glukonskom kiselinom i (L) aminokiselinama biljnoga podrijetla. Ta posebna formulacija omogućuje biljci laku apsorpciju i premještanje bora unutar biljke. Glukonska kiselina je fotostabilna i stabilna je u širokom rasponu vrijednosti pH ( 2-8).

MYR BORO je gnojivo pripravno za uporabu i zahvaljujući izuzetnoj topljivosti te lakoj i brzoj apsorpciji od strane biljaka, pomaže biljkama brzo prevladati stres izazvan neravnotežom u ishrani.

MYR BORO je gnojivo za folijarnu primjenu i može se miješati s uobičajenim pesticidima i gnojivima. Doze i način primjene treba odrediti prema potrebama kulture i stanju biljaka.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, sirovine su isključivo biljnog porijekla, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 1/1 litar boca
Kratak opis MYR BORON je tekuće gnojivo na bazi bora (5%) s biljnim aminokiselinama.
Kataloški broj 50830188
Težina 1,33 kg