MYR CALCIUM organsko dušično gnojivo s kalcijem

15,65 €

Dostupnost: Na skladištu

15,65 €
Opis

Opis

MYR CALCIO je organsko dušično gnojivo s kalcijem (5%) i biljnim (L) aminokiselinama, dušikom (3%) i ugljikom (organski).

Kalcij je u biljkama zastupljen u značajnim količinama, nalazi se u staničnim stijenkama i vanjskoj površini plazmatske membrane. Kalcij je bitan za diobu stanica, a u njegovoj odsutnosti rast korijena brzo biva zakočen. Ovaj element je uključen u aktivaciju raznih enzima i usporava starenje lišća. Potiče klijanje, formiranje polena i razvoj korijena. Također neutralizira neke toksične organske kiseline koje nastaju u metabolizmu biljke.

Nedostatak kalcija se očituje u smanjenom prirastu vegetacijskog vrha i najmlađih listova. Na listovima se mogu pojaviti nekroze, kovrčavost ili deformacije. Nedostatak se očituje u dezintegraciji staničnih stijenki plodova i gomolja, lukovica i dr., jer im tkivo postaje mekano i trulo. U nekih biljaka nedostatak je vrlo čest i pojavljuje se su obliku nekrotičnih pjega (npr. gorke pjege jabuka i vršnom truleži (npr. rajčica i paprike). MYR CALCIO organsko je gnojivo koje može spriječiti pomanjkanje kalcija i izliječiti od njegova pomanjkanja.

Njegova djelotvornost temelji se na tome da se kalcij nalazi u kompleksu s glukonskom kiselinom i (L) aminokiselinama biljnoga podrijetla. Glukonska kiselina je prirodni kelator, fotostabilna je i zadržava stabilnost u rasponu vrijednosti pH: 2-8. MYR CALCIO sprječava pojavu neparazitskih bolesti u biljaka osjetljivih na tu pojavu (vršna trulež rajčice, paprike i druge truleži), poboljšava kakvoću. Smanjuje neparazitske bolesti plodova u skladištu i povećava otpornost biljke na stresne situacije, a ima znatnu ulogu u ishrani biljke.

MYR CALCIO je gnojivo pripravno za uporabu. Prisutnost aminokiselina i bijnih huminskih kiselina čini ga izuzetno topivim i biljke ga lako i brzo apsorbiraju pa im pomaže brzo prevladati stres izazvan neravnotežom u ishrani.

MYR CALCIO je gnojivo za folijarnu primjenu i može se miješati s uobičajenim pesticidima i gnojivima. Doze i način primjene treba odrediti preba potrebama kulture i stanju biljaka.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, sirovine su isključivo biljnog porijekla, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 1/1 litara boca
Kratak opis MYR CALCIUM je organsko dušično gnojivo s kalcijem (5%) i biljnim (L) aminokiselinama, dušikom i ugljikom.
Kataloški broj 50830191
Težina 1,33 kg
Zemlja porijekla Italija