MYR FERRO otopina gnojiva na bazi željeza (5%)

149,90 kn

Dostupnost: Nema na skladištu

149,90 kn
Opis

Opis

MYR FERRO Otopina gnojiva na bazi željeza (5%) i biljnim (L) aminokiselinama te organskim dušikom (3,5%) i ugljikom. Sredstvo protiv kloroze.

Željezo je kemijski element bitan za ishranu bilja, jer djeluje izravno i neizravno u stvaranju klorofila (fotosinteza), te je sastavni dio brojnih aminokiselina i proteina. Željezo sudjeluje u formiranju enzima bitnih za metabolizam stanica (npr. katalaze, reduktaze i peroksidaze). Njegova prisutnost je neophodna kao katalizatora u procesima disanja. Nedostatak željeza prilično je čest u tlima, posebno onima s bazičnom reakcijom (pH 7,2-8,5): vapnenastim i dolomitnim. Dostupnost željeza u prvom je redu ograničena zbog imobilizacije u tlu: u vapnenastim tlima, u obliku netopljivih oksida i hidroksida, biljke ga ne mogu apsorbirati. Apsorpcija ovog mikrohranjiva može biti otežana zbog prekomjernog dušika, fosfora, aluminija ili teških metala kao što su kadmij i nikal.

Nedostatak željeza uzrokuje mnoge posljedice metaboličke neravnoteže, prva među njima jest nemogućnost sinteze klorofila: najočitiji simptom je željezna kloroza, koja se manifestira kao međužilno žućenje na više ili manje mladom lišću. Daljnji nedostatak dovodi do nekroze lišća, usporava vegetativni rast biljaka, te dovodi do slabe cvatnje sa štetnim posljedicama za plodove (manja veličina, slaba obojanost, slaba akumulacija šećera).

MYR Ferro tekuće je gnojivo biljnog podrijetla na osnovi željeza, posebno priređeno za sprječavanje pomanjkanja željeza i liječenje kod njegova pomanjkanja (ferokloroza). Ograničena dostupnosti ovog elementa česta je zbog imobilizacije u tlu, pa je unos željeza kao mineralne soli beskoristan. Učinkovitost MYR FERRA dolazi iz činjenice da je željezo u njemu u kompleksu s glukonskom kiselinom i (L) aminokiselinama biljnoga podrijetla. Glukonska kiselina djeluje kao prirodni kelator, koji je fotostabilan i stabilan je u širokom rasponu pH vrijednosti (pH 2-8).

Poseban sastav ove formulacije biljkama čini željezo lakim za apsorpciju i premještanje unutar njihovih organa. Poseban sastav ove formulacije biljkama čini željezo lakim za apsorpciju i premještanje unutar njihovih organa.

MYR FERRO je gnojivo pripravno za uporabu i zahvaljujući prisutnosti biljnih aminokiselina i huminskih kiselina izuzetno je topljivo i lako za apsorpciju, čime pomaže biljkama brzo prevladati stres uzrokovan neravnotežom u ishrani. Štoviše, stimulativno djelovanje topljivih huminskih tvari na korijen rezultira brzim i potpunim učinkom ovog gnojiva primijenjenog i kroz sustav fertirigacije. Da bi se spriječila ili izliječila kloroza uzrokovana pomanjkanjem željeza, valja ponavljati tretman prema potrebi.

MYR FERRO je gnojivo za folijarnu primjenu i može se miješati s uobičajenim pesticidima i gnojivima. Doze i način primjene treba odrediti prema potrebama i stanju biljaka.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, sirovine su isključivo biljnog porijekla, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 1/1 litara boca
Kratak opis MYR FERRO Otopina gnojiva na bazi željeza (5%) i biljnim (L) aminokiselinama te organskim dušikom (3,5%) i ugljikom. Protiv kloroze.
Kataloški broj 50830196
Težina 1,33 kg
Zemlja porijekla Italija