MYR MICRO (MIX) tekuća mješavina mikroelemenata 250 ml

9,50 €

Dostupnost: Nema na skladištu

9,50 €
Opis

Opis

MYR MICRO (MIX) tekuća mješavina mikroelemenata (organsko gnojivo) s biljnim aminokiselinama - Fe 2,5%, b 0,7%, Mn 3,2%, Zn 2,6%, N 1,1%, C 7,2%.

Mikroelementi (željezo, mangan, cink, bor...) neophodni su za rast biljaka, jer povećavaju aktivnost biljnog metabolizma i smanjuju osjetljivost biljke na bolesti i nepovoljne klimatske i ekološke uvjete. Na različite su načine uključeni u sve važnije metaboličke procese biljke (stvaranje klorofila, fotosintezu, cvatnju, zametanje, dozrijevanje plodova, itd..).

Nedostatak ovih mikroelemenata, koji su uključeni u sve veće fiziološke procese biljaka, uzrokuje metaboličku neravnotežu s ozbiljnim posljedicama na razvoj biljaka i cijelu proizvodnju. Ovisno o vrsti i težini, manjak se može manifestirati različitim simptomima: klorozom, nekrozom, ranim opadanjem plodića, deformacijom plodova, problemima s plodnošću cvjetova, usporenim ili zaustavljenim rastom, povećanom osjetljivošću na patogene i klimatske stresove i sl..

MYR Micro tekuće je gnojivo, posebno priređeno za sprječavanje pomanjkanja mikroelemenata i liječenje njihova pomanjkanja, a cilj je poboljšanje razvoja biljke i kakvoće proizvoda. Jednom intervencijom nadoknađuje pomanjkanje najvažnijih mikroelemenata, što donosi veliku uštedu u utrošenom vremenu i financijskim sredstvima. Njegova djelotvornost očituje se u tome da su mikroelementi (bor, željezo, cink, mangan) vezani u komplekse s glukonskom kiselinom i aminokiselinama biljnoga podrijetla. To omogućuje brzu apsorpciju toga proizvoda i razmještanje unutar biljke.

MYR MICRO je gnojivo pripravno za uporabu i zahvaljujući izuzetnoj topivosti i lakoj apsorpciji od strane biljaka, pomaže im brzo prevladati stres uzrokovan neravnotežom u ishrani. Stimulativno djeluje na topljive huminske supstancije koje se nalaze u zoni korijena. Zato ovo gnojivo vrlo brzo i u cijelosti djeluje i primijenjeno kroz sustav fertirigacije.

MYR MICRO poboljšava zametanje, razvoj i obojanost plodova kod koštičaviih i jezgričavih voćaka, te vinove loze. Kod ukrasnog bilja povećava kvalitetu proizvodnje i otpornost na temperaturni šok. MYR MICRO je gnojivo za folijarnu primjenu i može se miješati s uobičajenim pesticidima i gnojivima. Doze i način primjene treba odrediti prema potrebama i stanju biljaka.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje Bočica plastična
Kratak opis

MYR MICRO (MIX) tekuća mješavina mikroelemenata (organsko gnojivo) s biljnim aminokiselinama - Fe 2,5%, b 0,7%, Mn 3,2%, Zn 2,6%, N 1,1%, C 7,2%.

Kataloški broj 50830287
Težina 0,30 kg
Brand Italpollina
Zemlja porijekla Italija