MYR POTASSIUM (kalij) organsko-mineralno gnojivo NK 3-12

19,36 €

Dostupnost: Na skladištu

19,36 €
Opis

Opis

MYR POTASSIO organsko-mineralno gnojivo NK 3-12 u suspenziji s biljnim (L) aminokiselinama.

Kalij u biljkama uglavnom ima katalizatorsko djelovanje jer aktivira brojne enzimske procese bitne za razvoj biljke. Ovaj element ima važnu ulogu u fotosintezi, u procesima respiracije, stanične diobe, metabolizma masti i proteina, u fiksaciji dušika (lepirnjače), itd.

Kalij je također od vitalnog značaja za uravnoteženost procesa zriobe i obojanosti ploda. Glavni simptomi nedostatka kalija su kloroza i nekroze, koji se javljaju uglavnom duž rubova plojke starijih listova. Listovi se također mogu uvijati ili kovrčati. Nedostatak ovog elementa rezultira značajnim štetama jer uzrokuje slabljenje stabljike i grana, veću osjetljivost na bolesti i oštećenja od niskih temperatura. Nedostatak kalija ima negativne učinke na metabolizam biljke, čime utječe na kvalitetu i kvantitet poljoprivredne proizvodnje.

MYR POTASSIO tekuće je prirodno gnojivo idealno za sprječavanje pomanjkanja kalija i liječenje njegova pomanjkanja. To svojstvo ima zbog prisutnosti glukonske kiseline i aminokiselina biljnoga podrijetla. Lako se apsorbira i premješta u biljci. Pomanjkanje kalija ima negativne posljedice na čitav metabolizam biljke, pa je urod manji a kakvoća slabija. Glukonska kiselina djeluje kao prirodni kelator koji je fotostabilan i stabilan je širokom rasponu pH vrijednosti (pH 2-8).

MYR POTASSIO je gnojivo pripravno za uporabu i zahvaljujući izuzetnoj topivosti i lakoj apsorpciji, pomaže biljkama brzo prevladati stres uzrokovan neravnotežom u ishrani.

MYR POTASSIO je gnojivo za folijarnu primjenu i može se miješati s uobičajenim pesticidima i gnojivima. Doze i način primjene treba odrediti prema potrebama kulture i stanju biljaka.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, sirovine su isključivo biljnog porijekla, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 1/1 litara boca
Kratak opis MYR POTASSIUM organsko-mineralno gnojivo NK 3-12 u suspenziji s biljnim (L) aminokiselinama.
Kataloški broj 50830189
Težina 1,33 kg
Zemlja porijekla Italija