MYR RAME otopina gnojiva na bazi bakra

129,90 kn(17,24 €)

Dostupnost: Na skladištu

129,90 kn(17,24 €)
Opis

Opis

MYR RAME otopina gnojiva na bazi bakra (5%) s biljnim (L) aminokiselinama (N 3,5%, C 20%, huminske kiseline).

Prisustvo bakra u kloroplastima povezano je s njegovom ulogom u procesima fotosinteze koji se u njima (kloroplastima) odigravaju.

Osnovna uloga bakra ogleda se u činjenici da ulazi u sastav mnogih enzima (npr. citokrom oksidaza, fenoloksidaza, lakaze, tirozinaze, itd..) neophodnih za razvoj biljke. Bakar je također uključen u stvaranje vitamina A i simbiotsku fiksaciju atmosferskog dušika kod lepirnjača. Nedostatak bakra obično se manifestira kao nekroza vrha lista, koji postaje smeđ i usahne.

Biljne vrste različito reagiraju na nedostatak bakra, ali najočitije promjene nastaju na vegetacijskim vrhovima. U voćaka, nedostatak ovog elementa uzrokuje gubitak turgora, a kora postaje gruba i ispucana mjestimično izlučujući smolu. Kod žitarica, pored kloroze vršnih listova, mogu se primijetiti i uvijeni i zakržljali listovi, a u velikom nedostatku bakra izostaje formiranje klasa.

MYR RAME je tekuće gnojivo posebno priređeno kako bi spriječilo i liječilo nedostatak bakra. Njegova učinkovitost proizlazi iz činjenice da je bakar pomoću glukonske kiseline i aminokiselina biljnoga podrijetla priređen u obliku kelata: ova struktura čini bakar lakim za apsorpciju i premještanje unutar biljke. Glukonska kiselina je prirodni kelator, fotostabilna je i stabilna je u širokom rasponu vrijednosti pH (2-8).

RAME je gnojivo pripravno za uporabu i zahvaljujući izuzetnoj topivosti i lakoj apsorpciji, pomaže biljkama brzo prevladati stres uzrokovan neravnotežom u ishrani.

MYR RAME je folijarno gnojivo i miješa se s uobičajenim pesticidima i gnojivima, osim onih koji nisu kompatibilni s bakrom. Doze i način uporabe će se odrediti prema potrebama kulture i stanju biljaka. Da se bi spriječio ili nadoknadio nedostatak bakra valja biljke tretirati nakon pojave prvih znakova nedostatka bakra; prema potrebi ponavljati tretman svakih 10-15 dana; biljke osjetljive na bakar ne tretirati ili treba smanjiti dozu.

Proizvod je podoban za organsku proizvodnju sukladno EC 834/2007, sirovine su isključivo biljnog porijekla, okolišu prijateljski, bez štetnih ostataka ili ratarskih ostataka, ne sarži otpad, mulj, kompost, digestate i nusproizvode iz štavionica kože.

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 1/1 litara boca
Kratak opis MYR RAME otopina gnojiva na bazi bakra (5%) s biljnim (L) aminokiselinama (N 3,5%, C 20%, huminske kiseline).
Kataloški broj 50830190
Težina 1,33 kg
Zemlja porijekla Italija