1. 1
  2. 2

Šimširov moljac (Cydalima perspectalis) je štetnik koji izaziva velike štete na ukrasnom bilju (šimšir, božikovina, japanska kurika...), a posljedica njegovog "napada" često je potpuna defolijacija (gubitak lišća). Gusjenice moljca, ovisno o vremenskim prilikama, aktivne su čak od ožujka pa sve do kraja listopada.

Više o tome

TRAINER je potpuno prirodni biosimulat za folijarnu primjenu sa antistresnim, biostimulirajućim i hranidbenim učinkom, sadrži 100% peptide biljnog porijekla.

Više o tome

Kameno brašno je u potpunosti prirodni ojačivač i prirodni stimulator obrane biljaka koji se uspješno može koristiti i kao sredstvo za suzbijanje puževa u vrtu.

Više o tome

Paketi se dostavljaju u pravilu u roku od 5-15 radnih dana od dana evidentirane uplate odn. narudžbe. U rok se računaju samo radni dani od ponedjeljka do petka, dok se u taj rok ne računaju subote, nedjelje, blagdani i neradni dani u RH.

Više o tome

Gra-ma ima obvezu od svojih kupaca preuzeti EE otpad.

Više o tome

Nusprodukti iz stočarske proizvodnje kao što je gnoj imaju važnu ulogu u biljnoj proizvodnji na vrtu i poljoprivrednim površinama. Kako se radi o proizvodnji hrane važno je da takva sirovina bude kvalitetna, provjerena i sigurna.

Više o tome

Ukoliko tražite sigurnu, učinkovitu i niskotoksičnu alternativu opasnim pesticidima za kontrolu mnogih neželjenih insekata u svom vrtu, nasadima, polju..., "insekticidni sapuni" (meki, kalijev marsejski sapun) mogu biti sigurna alternativa. Oni su jeftiniji za uporabu, sigurniji su od najsigurnijih pesticida, ne ostavljaju tragove, ne oštećuju biljke (osim iznimaka*) prirodni su proizvodi gotovo netoksični za životinje, ptice i mnoge korisne kukce.

Više o tome

Kad je riječ o zaštiti biljaka od bolesti i nametnika, još uvijek prevladava stav da ne postoji alternativa kemijskim sredstvima odnosno pesticidima ili da alternativa nije dovoljno učinkovita. Međutim, zahvaljujući starim spoznajama, provedenim istraživanjima i suvremenim tehnološkim metodama, danas su dostupna sredstva na bazi biljnih ekstrakata kojima možemo efikasno štititi svoje biljke od bolesti i nametnika. Kod toga je naglasak ipak više na preventivi nego kurativi, što je potpuno logičan pristup.

Više o tome

Pesticidi su sredstva kojima sprječavamo, uništavamo ili kontroliramo štetne organizme („štetočine“) ili bolesti, ili štitimo biljke ili biljne proizvode tijekom proizvodnje, skladištenja i transporta.

Biljni ojačivači (eng. Plant Strengtheners, Reinforcement, Fortificant, Resistence Improvers; njem. Pflanzenstärkungsmittel, Pflanzenschutzgesetz…) su tvari koji služe za očuvanje zdravlja biljaka ili koje štite biljke od neparazitskih utjecaja. Biljni ojačivač je generični pojam za nekoliko komercijalno dostupnih spojeva ili smjese spojeva koji se mogu primijeniti na biljkama kako bi one poboljšale svoju snagu, elastičnost i performanse.

Više o tome

Danas su industrijski proizvođači, upoznavši sve prednosti i nedostatke različitih oblika gnojidbe (mineralna, prirodni gnoj, kompost, stalatiko…), osmislili prvo postupke, a potom i dobili proizvode odnosno takva organska gnojiva prirodnog podrijetla iz kojih su uklonjeni štetni sastojci prirodnog gnoja, a koja ipak sadrže sve njegove prednosti i kvalitete.

Najkraće, takva gnojiva imaju sve potrebne makro (N, P, K) i mikro elemente (B, Cu, Ca, Fe, Mg, Mn…).

Više o tome
  1. 1
  2. 2