Rastjerivači/repelentiMiševi, štakori, krtice, voluharice, puževi, žohari, komarci, muhe..., psi i mačke, divlje životinje - mnogu puta su nam zagorčili život uznemiravajući nas ili čak pričinjavajući velike štete u vrtu, kući, našim nasadima, zalihama hrane i sl. Postoje li efikasna sredstva bi ih se mogli riješiti, a d a ne pribjegavamo krajnjem sredstvu, kao što je postavljanje otrovnih mamaca?

Rješenje bi moglo biti u primjeni posebnih sredstava (mehaničkim ili kemijskim) koje nazivamo rastjerivači odnosno repelenti.

U ponudi Gra-me su mnogobrojna sredstva:

KEMIJSKA SREDSTVA

- repelenti za odbijanje pasa i mačaka u obliku tekućeg spreja (npr. KALIF)

- repelenti za odbijanje divljih životinja kao npr. divljih svinja, srna, jelena i zečeva (npr. CHEMISOL)

- sredstav za rastjerivanje puževa (npr. HOMEOGARDEN ili u obliku gela)

- ili FEROMOL mamac za suzbijuanje puževa koji ih ipak fizički eliminira.

MEHANIČKA SREDSTVA

Radi se o mehaničkim (električlnim/elektroničkim) uređajima koje nazivamo rastjerivači žvotinja i štetočina koji za "pogon" koriste električnu energiju iz mreže, zamjenjivih ili punjivih baterija (mrežno punjenje ili solarno). Ovi specijalni uređaji djeluju na štetočine zvukom (ultrazvukom, glasnim zvukom), vibracijom ili svjetlom (LED ili laserom). Emitiraju zvuk, svjetlost ili vibracije koje su štetočinama i životinjama od kojih štitimo prostor nepodnošljve pa napuštaju zaštićeno područje. Ovim uređajima relativno se uspješno možemo štititi od različitih životinja i štetočina koje se pojavljuju u našim vrtovima, na okućnici ili u zatvorenim prostorima - psi, mačke, lisice, zečevi, glodavci (miševi, voluharice, poljski miševi), krtice, komarci, moljci, muhe, ose, neželjene ptice (galebovi,l vrane i golubovi) i dr. Jedan dio tih uređaja namijenjen je i neposrednoj fizičkoj eliminaciji štetnih kukaca, u prvom redu komaraca, muha, moljaca i sl. na otvorenim ili u zatvorenim prostorima.

15..02.2017.

Natrag na novosti