BIOLIVO organsko peletirano gnojivo s dušikom i borom

153,90 kn

Dostupnost: Na skladištu

153,90 kn
Opis

Opis

(10 N - 3 P2O5 - 3 K2O + B)

DUŠIČNO ORGANSKO GNOJIVO S BOROM BIOLIVO je organsko gnojivo koje sadrži: dušik (10%), fosfor (3%) i kalij (3%) i posebno je bogat organskim ugljikom (42%!). Ovakva formulacija je optimalna za gnojidbu maslina, pogotovo zbog dodatka BORA. Dušik u BIOLIVU vezan je s organskim ugljikom biološkog porijekla, nije podložan procesima ispiranja, pa mjesecima ostaje u potpunosti na raspolaganju biljci. Za N, P i K sadržane u BIOLIVU svojstvena je VISOKA UČINKOVITOST u GNOJIDBI. BIOLIVO sadrži i bor, mikrohranjivo neophodno za vegetativi razvoj, koje potiče sintezu nukleinskih kiselina i klorofila. Što se cvijeta tiče, bor je važan za njegovu oplodnju, smanjuje njegovo opadanje i povećava kvantitet i kvalitetu plodova.

BIOLIVO je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. ABP833UFERT2) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla te je njegova primjena dozvoljena u organskoj poljoprivredi sukladno EC 834/2007.

Period uporabe gnojiva je jako dug, od zime do proljeća. Preporučamo primijeniti proizvod najkasnije do dva tjedna prije pretpostavljenog vremena izbijanja pupova. BIOLIVO je organsko gnojivo i bolje ga je lagano ukopati, na maks. dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. BIOLIVO se može rasipati i površinski (u vinogradima, plantažnim voćnjacima, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane, te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se. BIOLIVO je pogodan za osnovnu gnojidbu, gnojidbu tla prije sjetve ili presađivanja i jesensko-zimsku gnojidbu svih biljaka koje daju plod, općenito, a posebno za tla s manjkom dušika, odnosno njegove niske dostupnosti i za tla siromašnim organskom tvari. Preporučamo korištenje BIOLIVA za sve usjeve i nasade koji zahtijevaju obnavljanje i osnaživanje vigora (npr. starije biljke) i za jači razvoj biljke u korist veće proizvodnje. Opetovano korištenje BIOLIVA omogućuje brzo povećanje razine organske tvari u tlu i njegovu plodnost, izbjegavajući rizike vezane uz kontinuirani unos mineralnih tvari. S BIOLIVOm unosi se velika količina organskog dušika koji se 100% apsorbira.

Preporučene količine: voćnjak 0,6-0,7 t/ha; vinograd 0,4-0,6 t/ha; maslina 3-5 kg/biljka; povrće 0,7-1,0 t/ha; kukuruz 0,5-0,7 t/ha; krumpir 0,7-1,0 t/ha; jagoda 0,8-1,0 t/ha; cvijeće 100-200 g/metar kvadratni...

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 25/1 vreća
Kratak opis BIOLIVO organsko peletirano gnojivo s borom i dušikom.
Kataloški broj 50840015
Težina 25,00 kg
Brand Italpollina
Zemlja porijekla Italija