VULCANO organsko peletirano gnojivo s visokim udjelom organskog željeza

0,00 kn

Dostupnost: Nema na skladištu

0,00 kn
Opis

Opis

(3N - 3P2O5 - 3K2O + 2Mg + 11SO3 + 5Fe ). ORGANSKO GNOJIVO NP (Mg-S) sa željezom.

Organsko gnojivo sa željezom, sumporom i magnezijem! Snažno i učinkovito djelovanje protiv željezne kloroze VULCANO je prirodno organsko gnojivo formirano pažljivom mješavinom probranog stajnjaka i hranjiva: željeza, sumpora i magnezija, koje djelotvorno riješava problem žućenja (kloroze) biljke, zato što je željezo koje sadrži zaštićeno od fenomena netopivosti u tlu. Primjena VULCANA preporuča se u vinogradima, voćnjacima i za povrćarske kulture na alkalnim tlima, bogatim aktivnim vapnencem, koja trebaju brzo obogaćivanje humificiranom organskom tvari (C/N =10,3). Mikrobiološki potencijal VULCANA je velik, potpun i spreman za pokretanje biološke aktivnosti u tlima gdje je ona reducirana i koja pokazuju simptome iscrpljenosti. U prisustvu vode on je dostupan u roku od pet minuta: što je znak i posljedica adekvate obrade organskih sirovina, jer je karbonizirana (izgorena) organska tvar netopljiva.

DJELOVANJE S UČINKOM: visoki sadržaj željeza i magnezija vezan je za humificiranu frakciju organske tvari pa zbog toga jamči kontinuiranu raspoloživost željeza tjednima i mjesecima, u korist njegovog odgovarajućeg unosa i ishrane biljke, čak i u tlima s visokim rizikom od netopivosti.

SNAŽNO DJELOVANJE: uporaba VULCANA omogućava brzo uravnoteživanje pH tla oko cijelog korijena, koje je dugotrajno, oslobađa i otapa prethodno blokirano željezo zahvaljujući zajedničkom djelovanju SUMPORA i ORGANSKE TVARI. SUMPOR odmah ulazi u otpinu tla dovodeći pH na optimalnu vrijednost i zadržava je mjesecima zahvaljujući djelovanju koje je posljedica postupne i kontinuirane mineralizacije ORGANSKE TVARI.

UČINKOVITOST: VULCANO rješava problem kloroze učinkovitije od tradicionalnih načina, jer:

- omogućava optimalni unos željeza

- povećava sadržaj organske tvari u tlu

- povećava biološku plodnost (veća produkcija siderofora

- prirodnih spojeva koje stvaraju mikroorganizmi sa svrhom prijenosa željeza iz okoline u stanicu)

- opskrbljuje hranjivima (N, P i K) ekskluzivno organske prirode koja imaju važna svojstva, a to su, prvo, da nemaju gubitke zbog ispiranja ili evaporacije, a drugo, da je njihova biološka priroda djelovanja – postupna i dugotrajna!

Visoka učinkovitost gnojidbe Vulcanom tako omogućava bolju ishranu biljke čuvajući i ne zagađujući okoliš.

VULCANO je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. ABP833UFERT2) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla te je njegova primjena dozvoljena u organskoj poljoprivredi sukladno EC 834/2007.

VULCANO - period primjene može biti jako dug, od zime do proljeća. Pošto je organsko gnojivo, preporučljivo ga je lagano ukopati, na dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. VULCANO se može rasipati i površinski (vinogradi, plantažni voćnjaci, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane, te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se. VULCANO omogućava povećanu količinu raspoloživog željeza biljkama i brzo povećava sadržaj organske tvari poboljšavajući strukturu tla.

Preporučene količine: voćnjak 1,5-2,0 t/ha; vinograd 0,8-1,5 t/ha; povrće 1,2-1,5 t/ha; kukuruz 0,8-1,2 t/ha; krumpir 1,0-1,5 t/ha, rajčica 1,0-1,5 t/ha; jagoda 1,5-2,0 t/ha; šumsko voće 0,6-0,8 t/ha...

PROIZVOD NA ECOCERT LISTI.

Eko proizvod Ecocert certifikat
Pakiranje 25/1 vreća
Kratak opis VULCANO je organsko peletirano gnojivo s visokim udjelom organskog željeza, sumpora i magnezija.l
Kataloški broj 50840017
Težina 25,00 kg
Brand Italpollina
Zemlja porijekla Italija